شما اینجا هستید
دانستنی های ساختمان » فوم بتن چیست؟

فوم بتن،  از ترکیب خمیر سیمان یا ملات با فوم بدست می آید و ترکیب حاصل شده ماده ای سبک است که خواص فیزیکی منحصر به فردی را دارا می باشد.

کاربرد فوم بتن

این محصول کاربرد فراروانی از جمله موارد زیر را دارا می باشد.

  • کاهش قابل توجه وزن  که کم شدن وزن کلی سازه را به دنبال دارد و در مواردی مانند زلزله مناسب است. البته فوم ها انواع متفاوتی دارند که بسته به نوع تولید آن متغیرند.
  • استفاده از آن در کف بندی طبقات است که به دلیل سبکی و آسان بودن تهیه آن بسیار کاربردی است.
  • استفاده به عنوان عایق رطوبتی و استفاده از آن در فضای پشت دیوارهای حایل
  • استفاده از آن در پر کردن حفاری ها در خیابان ها بهترین گزینه برای انبوه سازی و مقاومت خوب در برابر آب و و آتش و عایق بسیار عالی صوتی و حرارتی است.

فوم بتن

انواع مخلوط فوم بتن

برخی از مخلوط فوم بتن عبارتند از :

  • سیمان پرتلند که با سیمان و فوم به خودی خود مخلوط می شود.
  • همچنین شامل سنگ آهک نیز باشد.

هر یک از این مخلوط ها سبب یک محصول ایده آل سیمان برای برنامه های مختلف ایجاد شود، اما به طور معمول همه محصولات آن وقتی که متراکم می شوند میزان مقاوت آن افزایش می شود.

میزان قدرت و دوام فوم بتن

قدرت و دوام این محصول به اجزای مخلوط آن بستگی دارد.

به عنوان مثال، فوم بتن ساخته شده با شن و ماسه قوی تر و چگال تر از فوم بتن ساخته شده از فوم بتن به تنهایی است.

 تولید فوم بتن با دستگاه

یکی از دلایل پائین بودن سرعت اجرای کار در مصالح سنتی انجام فرایند تولید و پخش آن توسط اشخاص و یا به عبارتی بصورت دستی است. دستگاه سیار تولید این محصول به دلیل مکانیزه بودن آن و استفاده از تکنیک تولید و پخش در محل پروژه با در نظر گرفتن میانگین شرایط کاری می‌تواند در هر ساعت بطور متوسط ۵ الی ۷ میکسر با حجم ۱ الی ۵‌/۱ متر مکعب تولید نماید. با در نظر گرفتن یک شیفت کاری می‌توان گفت متوسط روزانه بین ۴۰ تا ۵۰ میکسر تولید این محصول را دارد. البته می‌توان با اضافه کردن ساعت کاری حجم تولید را بالا برد. ‌

خصوصیات تولید بتن فوم با دستگاه

 از خصوصیات تولید این محصول با دستگاه در محل پروژه، یک دست و یکنواختی بتن تولید شده است. سطح آن به دلیل روان بودن نیازی به ماله کشیدن ندارد و فقط با یک صاف کننده مثل یک تی بلند، می‌توان سطح آن را یک دست و صاف نمود.

خصوصیت روان بودن آن باعث پر شدن کلیه درزها و شیارهای کوچک و منفذهای موجود در کف ساختمان می‌شود.‌ به دلیل وجود حباب‌های ریز و روان بودن می‌تواند به صورت مستقل، عایق لوله‌های تاسیساتی در کف ساختمان باشد و نیازی به ماهیچه کشی روی لوله‌ها نیست.

منبع:

https://www.hindawi.com/journals/amse/2020/6153602/

این مطلب بدون برچسب می باشد.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

سرزمین عمران | دانستنی های علم عمران