انواع واتراستاپ برای جلوگیری از نشت مایع
واتراستاپ چیست ؟ یا آببندبتن، ابزاری است که مانع از نفوذ هر نوع سیالی داخل بتن خواهد شد.این فرآیند دو نوع نگاه متفاوت میطلبد. واتر استاپ بتن با مسدود کردن هر نوع درزی مانع از ورود آب به داخل بتن میشود و یا ساختار بتن را ضد آب میکند. در واقع موادی به کار میبرند که خود بتن را کاملا ضد آب کند.انواع واتراستاپ را میتوانید در مقاله زیر مشاهده بفرمایید.
نفوذ آب داخل بتن پدیدهایست که میتواند طی زمان منجر به تخریب شود. خاصیت سیال آب حین یخ زدن ترکهای دردسرسازی را در ساختار بتن ایجاد میکند. نفوذ آب به بتن به معنای کاهش عمر مفید آن است. انواع واتر استاپ ها جلو این تخریب میایستند.

انتخاب واتراستاپ مناسب برای بتن
برای آب بندی بتن، دو راه پیش رو دارید. یا باید به دنبال بستن درزهای بتن باشید و یا آب بندی درز بتن را فراموش کنید و به دنبال آب بندی خود بتن باشید.
به طور کلی سه نوع واتر استاپ بتن در بازار شناخته شده است. رایجترین این آببندها، نوع pvc است.
انواع واتراستاپ براساس نوع درزها:
- حفرهدار
- بدون حفره
انواع واتراستاپ از نظر محل قرارگیری:
- روکار
- کفی
- میانی
انتخاب نوع آببندها با توجه به کاربرد و شرایط سازه انجام میشود.

واتراستاپ پی وی سی (pvc)
طیف گستردهای از انواع واتراستاپ وجود دارد. از نوع پی وی سی گرفته تا انواع هیدرولیک و یا بنتونیتی. جهت اطلاع از قیمت واتر استاپ به کپکو کالا مراجعه بفرمایید.
هانطور که میدانید به مرور رطوبت داخل بتن تبخیر میشود. قسمتی که آرماتور طولی و عرضی در بخش آبگیر سازه قرار داشته به دلیل حضور آب در فواصل و بین مقاطعی دچار زنگ زدگی میشود. زنگ زدگی فولاد هم باعث افزایش حجم آن شده و گاهی این افزایش حجم به ۱۵ درصد میرسد. چنین تغییر حجمی به ترک خوردگی منجر خواهد شد.
از میان این ترکها شاهد نفوذ سیال خواهید بود و فرآیند نفوذ هر چه پیش میرود، ترکهای بیشتری ایجاد میکند و نفوذ بیشتری رخ میدهد و در نهایت تاثیر قابل توجهی در عمر سازه خواهد داشت. از این رو، واتر استاپ pvc نمره قبولی خواهد گرفت.
این مطلب را هم بخوانید : واتر استاپ چیست؟
واتراستاپهای موجود در بازار:
در این بخش به شرح انواع واتراستاپ های موجود در بازار خواهیم پرداخت.
۱- واتراستاپ ساختار بتن و روانساز:
واتر استاپ مایعی است که نه تنها باعث عدم نفوذ آب شده بلکه خاصیت روانکنندگی بتن را نیز افزایش میدهد و در سازههای آبگیر استفاده میشود و آلودگی آب آشامیدنی را نیز در پی نخواهد داشت.
۲- واتراستاپ های ژل سیلیکا فوم:
این ژل حین شکلگیری بتن به آن اضافه میشود و ساختار آبگریز دارد و علاوه بر ضد آب کردن بتن، مقاومت فشاری و پایداری آن را نیز بالا خواهد برد.
این مطلب را هم بخوانید: نحوه استفاده از واتر استاپ
۳- آببندهای پوششدهنده:
به صورت مایع در بازار موجود است و لایهای مقاوم روی بتن ایجاد میکند و خواص بتن را نیز بهبود میدهد.
۴- آببند سیلیکا مناسب کف سازی:
آببند کنندههای غشایی است که با افزایش چسبندگی مانع نفوذ آب میشود.
۵- آببندهای مخازن پوششی:
مایعی که روی بتن زده میشو و خاصیت ضد آب به بتن خواهد داد. این نوع از واتراستاپها بسیار محبوب است و در عین سادگی کارایی بالایی دارد.
۶- آببندهایی که به صورت گرم اجرا میشوند:
نوعی عایقکاری است که جایگزین شیوه سنتی قیرگونی شده است
۷- آببندهای پودری کریستاله:
پودرهایی که در ساختار بتن نفوذ کرده و مانع نفوذ آب میشود.
۸- درزگیرآنی:
مایعی است که با سیمان مخلوط شده و نقطه خاصی از درز را به سرعت میپوشاند
۹- نوار واتراستاپ:
از جنس پی وی سی است که برای درزهای انبساطی سازه بتنی کاربرد دارد.
کدام واتراستاپ را انتخاب کنیم؟
پاسخ بستگی به محل استفاده و نوع سازه دارد. از میان انواع آببند کنندههایی که ماهیت بتن را ضد آب میکنند و حین شکلگیری بتن به آن اضافه میشوند، حین ساخت و ساز استفاده خواهد شد.
انواع پوششی واتر استاپ، حین بهرهبرداری از سازه و به صورت لایهای روی بتن اجرا میشود.
واتر استاپهایی که به روش گرم اجرا میشود و مانع ورود حلالهای نفتی نیز خواهد شد یا درزگیرهای پی وی سی که استفاده موضعی دارد. انتخاب هر کدام از این موارد بسته به کاربرد آن متفاوت است.
- omranzamin
- کد خبر 11852
- 3715 بازدید
- بدون نظر
- پرینت